News

Province North-Holland supports Wind Turbine Green Innovations

Geplaatst op: 3 oktober 2014

Europa staan energiebesparing in de gebouwde omgeving, het opwekken van duurzame energie en het vervangen van fossiele grondstoffen door grondstoffen gebaseerd op biomassa hoog op de agenda. Deze transitie staat nog aan het begin en er dienen allerlei nieuwe producten, diensten en processen te worden ontwikkeld.

De provincie Noord-Holland wil bedrijven helpen die bezig zijn met de ontwikkeling van innovaties die een bijdrage leveren aan deze transitie. Deze subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of processen, binnen de thema’s energiebesparing in de gebouwde omgeving, hernieuwbare grondstoffen of opwekking van duurzame energie en die voor Noord-Holland nieuw zijn.

Daarom heeft de provincie Noord-Holland de subsidieregeling Technologische Milieu Innovatie Noord-Holland in het leven geroepen. De regeling wordt mede gefinancierd vanuit het Operationele Programma Kansen voor West.

Green Innovations gebruikt de Provinciale bijdrage ten behoeve van de ontwikkeling van een nieuwe generatie stedelijke windturbines.

(LOGO PROVINCIE)

About greeninno